SACRED CIRCLES

PROGRAMS

By following these dietas one can enter into deep relationships with the spirits of the plants and support these questions in healing body and soul. Lessons come to us spontaneously in the course of the diet, through meditation, dreams and ceremony, even after the diet period has ended. To facilitate the teachings and true healing one must have the discipline and follow certain requirements that focus on isolation and abstinence from certain foods and activities. Ignoring these requirements can disrupt the diet period and even harm well-being.

The dieta will therefore also take place at a beautiful location in the middle of nature, where peace and isolation are central.

A dieta is opened by the Maestro and must be closed at the end in order to be able to continue life, energetically protected.

The dieta is a deep commitment to yourself and the spirits of the plants.

IMG_0817.JPG
DIETA WITH NOYA RAO

The Noya Rao stands for Love, Light and Truth and is also called Palo Volador (flying tree / love), or Palo Sagrado (holy tree). Her wisdom is considered extremely powerful. It represents pure Goodness, connection with God and the True white light.

In physical form it is also a magical phenomenon. The leaves and bark have fluorescent properties and glow in the dark. However, this has been documented and photographed by few. It reminds me of the tree in the Avatar movie, with the exception that this is all real!

From experience, Noya Rao illuminates the dark sides of yourself. She is the most powerful ally that you can have alongside God if you want to heal on deeper layers and / or you want to delve into working with the plants.

There are various stories from the Shipibo tradition about these trees. The similarity is that the Noya Rao is very rare and sacred. The tree remained legendary because it disappeared for many years and was only found again a few years ago. As far as we know, there are only three to five living Noya Rao trees left. However, the tree is so rare that most shamans who know where Noya Rao grows keep that knowledge unexposed and protect it with the greatest care and love. Javier Lopez and only a few other Shipibo families (such as the Mahuas) are local guards of Noya Rao and usually do not offer the opportunity to work with this powerful and beautiful tree.

A dieta with the Noya Rao is primarily a period of learning and the teachings are of great value in terms of personal development, healing and spiritual growth.

It is a real privilege to be able to diet this tree.

javier.JPG

Plant Dieta (NL)

Welke restricties zijn er tijdens een dieta?


VOEDING

 • TOEGEVOEGD ZOUT
 • TOEGEVOEGD SUIKER
 • TOEGEVOEGDE SPECERIJEN EN KRUIDEN
 • FRUIT, SPECIFIEK ZUUR EN OVERRIJP (VERGISTEN)
 • PRIKKELENDE EN BITTERE GROENTEN
 • VERWERKTE OLIËN
 • BEVROREN OF KOUD ETEN EN DRINKEN
 • ZOOGDIEREN (ROOD EN WIT VLEES), MET NAME VARKENSVLEES
 • VLEESETENDE VIS EN GEKWEEKTE VIS
 • GEFERMENTEERDE DRANKEN EN VOEDINGSMIDDELEN, MET NAME ALCOHOL
 • CAFEÏNE
 • ZUIVEL
 • RECREATIEVE DRUGS
 • FARMACEUTISCHE MEDICATIE
 • KRUIDEN SUPPLEMENTEN EN MULTIVITAMINEN
ACTIVITEITEN
 • SEXUAL ACTIVITIES AND THOUGHTS
 • BATHING WITH SOAPS AND SHAMPOO
 • DEODORANTS, LOTIONS, CREAMS, MAKEUP, AND HAIR PRODUCTS
Hoe eerder je stopt met het consumeren van de hieronder genoemde middelen voorafgaand aan de dieta, hoe beter. Veel voedingsmiddelen en (farmaceutische medicatie reageren zeer sterk op bepaalde plantaardige geneesmiddelen uit het Amazone gebied. Raadpleeg dit forum voor een zeer grondige lijst en mogelijke reacties. Afhankelijk van het individu en de plant kan er ook een "post-dieta" zijn (bepaald door de Maestro), waarbij je niet de grootste energie-shifters mag hebben: seks, alcohol, drugs en varkensvlees. De post dieta zal je lichaam extra tijd geven om te wennen aan de genezing en de leer van de dieta.
Waarom zijn er restricties tijdens een dieta?


Deze restricties zijn bedoeld om onze fysieke, emotionele, energetische en spirituele lichamen te reinigen, waardoor we een schone en ononderbroken relatie kunnen ontwikkelen met de planten leraar. Een strikte en goed geobserveerde dieta zal ons lichaam beter zuiveren en het voor ons gemakkelijker maken om de subtiliteiten van het planten geneesmiddel te herkennen en te voelen en te verbinden met de bijbehorende geest, of íbo, om ons te genezen en ons te leren. Om echte genezing en leringen van de planten te ontvangen, is het noodzakelijk om een relatie van respect met de plant en zijn geest op te bouwen. Dit wordt gedaan door de juiste en volledige observatie van de traditionele samá, en wordt onderhouden en versterkt, met aanbod van dank en lof, ook extra perioden van dieet. Veel Shipibo genezers begonnen hun praktijk door hun eigen ziekten te genezen door middel van een traditionele samá. Deze dieta zal 10 dagen lang duren, een geschikte lengte voor een inleidend dieet, volgens de Shipibo-traditie. Er zijn 5 traditionele avond/nacht workshops en elke persoon zal een aantal keer (minimaal 2 x) een geconcentreerde hoeveelheid van een meesterplant drinken. De dieta in de jungle begint met een purgative (oftewel een zuivering), dat braken opwekt, en zal dan een energetisch reinigend en verkwikkend "bloeiend bad" hebben. EEN DEEL VAN DE INKOMSTEN VAN ELKE DIETA ZAL HELPEN BIJ HET KOPEN VAN EEN STUK LAND VOOR MAESTRO JAVIER, ZIJN FAMILIE EN ZIJN COMMUNITY (RAO BOYA NATIVA IN PUCALLPA), WAARDOOR ER EEN VEILIGE PLEK GECREËERD KAN WORDEN WAAR MENSEN VAN BUITEN DE JUNGLE KUNNEN KOMEN OM TE LEREN WERKEN MET DE PLANTEN EN OM TE HELEN.
Hoe ziet het programma er uit?


PROGRAMMA DAG 1 Op de 1ste dag word je om 18:00 uur verwacht en in de nacht heb je je 1e ceremonie rond zonsondergang. De Maestro opent je energetisch om genezing en leringen van de Meester Plant te ontvangen die je gaat volgen. Vanaf dit moment beginnen alle beperkingen die van toepassing zijn op het dieet (eten, aanraken, etc.). De meeste ceremonies duren 4 tot 6 uur. DAG 2 Op de 2de dag zal je uitrusten en afhankelijk van je dieet moet je mogelijk vasten tot het middaguur. De lunch wordt rond het middaguur geserveerd met een nawoord voor groepsbijeenkomsten en activiteiten. DAG 3 Op de 3de dag heb je je tweede ceremonie en begin je dieper in te gaan op het samá-proces. Javier zal voor je zingen, voor je genezing, en om je verbinding met de meester plant te verdiepen. DAG 4 Op de 4de dag is het weer een rustdag. Het is belangrijk in samá om bij jezelf te zijn en om stimuli te beperken. Je gaat een relatie opbouwen met de plant waarvan je mag leren en dit vereist isolatie. Door alleen te zijn met jezelf en de Meester Plant kan je deze relatie verdiepen en daarin sta je jezelf toe om je te concentreren op heling en leringen. DAG 5 Op de 5de vindt de derde ceremonie plaats. Wederom zal Javier met je blijven samenwerken, waardoor je verbinding meer wordt geopend om je samá te versterken. DAG 6 Op de 6de dag is er weer een rustdag. DAG 7 Op de 7de dag vindt de 4e ceremonie plaats. DAG 8 Op de 8ste dag is er weer een rustdag. DAG 9 Op de 9de dag vindt de finale - Arkana - ceremonie plaats. Javier zal jou en je dieta/samá beschermen met een Arkana, die bestaat uit krachtige bondgenoot energieën die je geest, lichaam en geest beveiligen en verdedigen. Dit zal al het werk verzegelen dat je hebt gedaan en ontvangen in de loop van de voorgaande dagen en ceremonies. De Arkana zal je toestaan om alle dingen te doen die je niet zou kunnen doen in een dieet, zoals al het voedsel dat je niet zou kunnen hebben en het hebben van seks enz. Je zal echter worden gevraagd om alle varkensvleesproducten voor altijd te vermijden. DAG 10 Op de 10de dag wordt er 's ochtends ontbeten en dan mag je weer de wijde wereld intrekken. *ER ZAL EEN MARKTDAG, ERGENS AAN HET BEGIN EN OF EINDE VAN EEN DAG TIJDENS DE DIETA, ZIJN OM TRADITIONELE SHIPIBO CONIBO-ART, EVT. MASTER PLANT-PIJPEN EN ANDERE LOKALE AMBACHTEN EN GOEDEREN TE KOPEN. **VRIJWILLIGE GROEPSBIJEENKOMSTEN ZULLEN WORDEN GEORGANISEERD AAN HET BEGIN, MIDDEN EN EINDE VAN DE DIETA.
Hoe verloop een sacred Circle volgens de traditionele Shipibo Konibo Traditie?


OPBOUW SHIPIBO KONIBO CEREMONIE SAcred Circle WITH MAESTRO JAVIER

 • Elke ceremonie vindt plaats in de ceremonieruimte en begint met zegeningen van de medicijnen door de Maestro.
 • Traditionele Mapacho (Nicotiana Rustica) smudge, een sopla genoemd, wordt gedaan voor elke deelnemer om ons allemaal en de ruimte te reinigen en te beschermen.
 • Nadat iedereen het medicijn heeft gedronken, blazen we de kaars uit en wachten tot de mareación (effect van het medicijn) in werking treedt.
 • We drinken in het donker, omdat dit de Maestro in staat stelt om naar je lichaam en energetisch veld te kijken en alle onzuiverheden die je draagt schoon te maken.
 • Zodra de Maestro de mareación voelt, zal hij zijn icaros gaan zingen.
 • Icaros zijn liederen die Maestras en Maestros van de planten ontvangen in de loop van een samá. Het zijn helende songs en geven speciale vibraties af. Met deze icaros zal hij jouw energie rond bewegen om zich te ontdoen van negatieve energieën en je centreren om de goede energieën van Meester Plant-bondgenoten te roepen.
 • Er zijn verschillende soorten icaros voor reiniging, genezing, vreugde, licht, bescherming ... De Maestro zingt voor iedere deelnemer individueel elke ceremonie om ervoor te zorgen dat iedereen krijgt wat ze nodig hebben in de loop van de 10-daagse samá.
 • Nadat de Maestro voor je heeft gezongen, zal hij de energie van de plant via een sopla met zijn inin (speciale parfum) doorgeven; blazen in je kruin en handen. (optie)
 • Zodra hij voor iedereen gezongen heeft en de energieën zich in de kamer hebben gevestigd, zal de ceremonie voorbij zijn en zullen mensen vrij zijn om naar hun kamer te gaan of te blijven en te slapen in de ceremonieruimte.
OM TE WERKEN MET DEZE SHIPIBO MAESTRO IS ECHT EEN ONGELOOFLIJK VOORRECHT, EEN EVENEMENT DAT NIET VEEL VOORKOMT IN JE LEVEN.
Locatie (NL)


De 5* locatie is gelegen in Drenthe, in de stilte van de natuur van het Drentsche Aa, met:

 • Professionele keuken
 • 8 slaapkamers (maximaal 2 - 4 personen per slaapkamer) met elk hun eigen douche en toilet
 • Indien je meer privacy wilt, kun je een tent meenemen en op het terrein kamperen.
 • Ceremonie ruimte
 • Vuurkorf
 • Omgeven door bos voor wandelingen en ontspanning
 • De locatie hebben we voor onszelf
 • gratis parkeren
DE EXACTE LOCATIE WORDT DIRECT DOORGEGEVEN NA ONTVANGST VAN DE AANBETALING. INDIEN JE MET HET OV KOMT, HALEN WE JE OP BIJ HET DICHTSTBIJZIJNDE TREINSTATION EN BRENGEN JE UITERAARD OOK WEER TERUG OP DE LAATSTE DAG.
Kosten


De totale kosten voor de 10-daagse dieta (NL) met Shipibo Maestro Javier Lopez zijn op aanvraag: ALL INCLUSIEF:

 • ALLE OVERNACHTINGEN GEDURENDE HET HELE VERBLIJF
 • LAKENPAKKET
 • DIETA BASED FOOD, MINIMAAL 2 MAALTIJDEN PER DAG
 • ONBEPERKT WATER EN THEE
 • DIETA MET NOYA RAO
 • 5 CEREMONIES / SACRED CIRCLES
 • ACTIVITEITEN T.B.V. ONTSPANNING EN INTEGRATIE
 • ETC.
EEN NIET-RESTITUEERBARE AANBETALING VAN €400,- IS NODIG OM JE PLAATS VOOR HET DIEET VEILIG TE STELLEN.